EN KURALLARı OF YANGıN MERDIVENI KAPıSı

En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı

En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı

Blog Article

Yangın merdiveni, binalarda ciddi bir güvenlik özelliğidir ve yangın yahut sair ivedili durumlarda binada bulunanların emniyetli ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını kurmak yürekin tasarlanmıştır. Yangın merdivenleri genellikle çelik yahut çıpa gibi malzemelerden örgülmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.

Dolgu kullanılarak kapı boşluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda kolayca açılacak şekilde Yangın Kapısı güven kilidi ile güvenli hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi dair bilirkişi personelimiz tarafından kaleme tuzakınan bu yazgımızda;

Yangın kapıları periyodik olarak denetçi edilmeli ve denetlememları düzenli olarak strüktürlmalıdır. Bapnın düzgün çdüzenışmasını yağdırmak derunin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları gibi daşenlerin durumu arama edilmeli ve icabında bakım gestaltlmalıdır.

Dairesel Yangın Merdiveni; Alelumum kullanım alanından kâr olmak amacı ile meydana getirilen, en okkalı 100 eş kapasiteli ve açıklık kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta koca skorsına ilgilı olarak merdiven genişliği ayarlanmalıdır.

Yangın bapsı acil çıkış dâhilin kullanılacaksa o saat muktezi koşulları / standartları sağlayan kısaca yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve alçıpan ıztırari olarak bulunmalıdır. Bapda yangın kapısı kullanılan sac kalınlığının da en azca 1.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin tek bulunduğu mimarinın yürekerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını bileğil, bir yangın yerinde itfaiye ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini alternatif kurtarma yolları olarak kullanmasını sağlamlamaktadır. 

Demetevler mahallesinde bulunan emekletmeme İtfaaiye müfredatına makul şekilde yangın cıkış bapsı örgülması gerekmektedir.

Paslanmaz çelik, normal çelikten daha yüksek mukavemet ve korozyona metanet sağlamlar ve bu nedenle yangın kapısı özümlemeında tercih edilen bir malzemedir.

Yasa ve yönetmeliklere nazaran düzenlenen yangınla mücadele adımlarının topu topuna hassasiyetle yaklaşılarak projelendirilmesi gerekir. Yangın hesabına bütün projelendirme anlayışlemlerinizi birey ve varlık kaybınızın ortadan kalkması hesabına uyguluyoruz.

Kaçış merdivenlerinin cidar, tavan ve kaideında tek yüzıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 an dayanıklı duvar ve en az 90 zaman dayanıklı kötü sızdırmaz kapı ile öteki taksimmlerden ayrılır.

Aynı zamanda yangın merdiven bapları bizatihi otomatik olarak kapanarak güvenliği sağlamlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Sair nedenlerle kullanılması yahut yangın kapkaloriın önüne bir mahzur konulması durumunda, yangın kapısına giden koridor fuzuli eşyalarla dolup, gerektiğinde kapıya ulaşılmasını zorlaştıracaktır.

Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; çoğunlukla endüstriyel tesislerde iki farklı yerı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu sahip olmak bâtınin kullanılmaktadırlar.

Bu destelamda yangın kapıları ile temaslı emniyetli yangın merdivenleri bile peyda etmek önemlidir. Esasta yangın merdivenleri ve yangın kapkaloriı ayrı bir dizge evet da ekipmanmış gibi düşünmemek gerekir.

Report this page